Makan Untuk Hidup
>> 29.9.09
 
  Tengahari Ahad, sebelum hantar Fawzan dan Anas ke asrama, kami masak nasik Arab dan ayam kukus-bakar. Alhamdulillah! Licin.
 Tengahari Ahad, sebelum hantar Fawzan dan Anas ke asrama, kami masak nasik Arab dan ayam kukus-bakar. Alhamdulillah! Licin.Tengahari semalam, kami suami-isteri, makan nasik dengan tumis petola dan ikan kembung goreng sahaja. Alhamdulillah! Sungguh lazat. Kalau nak turutkan nafsu, 3 pinggan atau lebih.
Tengahari ini, cadang nak makan rojak mamak sahaja. Beli, bukan buat sendiri. Begitulah bila tinggal berduaan sahaja. 2 anak bujang tu, sorang pergi kerja dan sorang lagi pergi kulliah.
 Sumber gambar
 Sumber gambar Dapur Tanpa Sempadan ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 comments:
Segarnya petola tu... ikan tu pun nampak macam belum jadi 'penagih' lagi.. matanya masih jernih.. :)
Salam,
Memang segar ikan tu. Masak simple cam tu pun memang boleh makan bertambah tambah.
Post a Comment