012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Usia 9 tahun dah jadi ibu

>> 13.2.10

Usia 9 tahun dah jadi ibu.
Gambar dan sumber di sini.
Posting berjadual jam 5.30 pagi nanti;
dan diikuti pada jam 11.30 tengahari
.

2 comments:

DAMAI IMPIAN D'BANGI February 13, 2010 at 9:59 PM  

MasyaAllah, bimbang memikirkan kalau-kalu anak bangsa kita turut sama terjebak dgn masalah sosial melampau sedemikian.
Budak-budak lg dah merasa jadi bapa dan ibu, kalau betul cara tak
pe juga. Ini punca asal suka-suka, termengandung dan sampai masa terberanak. Mujur tak dibuangnya baby tu bersepah sana sini.
Malam ni Valentine's day, tunggulah berita esok lusa, ramai yang kena cekup, yang lepas bebas pasti lagi ramai tak terkira.
Apa nak jadi anak bangsa kita. Tak payah tunggu V-day pun selalu keluar kat surat kabor budak-budak pompuan 13,14 thn, curi-curi bawak masuk pak we dlm rumah, dlm bilik sampai tak sedar diri tertidur satu selimut yang akhirnya dicekup ahli keluarga sendiri.
Alahai..ke mana terbangnya iman mereka. Tak takut Allah, tak hormat orang tua dan tak ada lagi segan silu.
Kalau terus-terusan begini, tak heran ramai anak bangsa kita jadi ibu bapa terlalu mentah, tak reti tanggungjawab dan tak tau dosa pahala.
Akhirnya tak tau anak siapa, keturunan mana dan tiada salasilah keluarga. Nauzubillah...

Ketua Polis February 14, 2010 at 3:13 AM  

bala allah sudah datang maa..bulan 9 atau 10 ramai lah pompuan melahirkan baby tanpa ayah,...kahkahkah

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP