012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Semaian Pokok Raspberry

>> 3.1.14

Buah Raspberry (Hiasan. Google)

Hari ini Jumaat, 03 Jan. Dari pagi hingga petang
aktif di PTL. Mengubah cambah semaian benih Raspberry
ke dalam bekas-bekas kecil. Insya Allah, minggu akhir
Januari atau minggu awal Februari 2014 akan ditanam
di kebun. 20 bulan kemudian ia akan mengeluarkan
buah seperti dalam gambar kat atas.

4 comments:

YUZIE AMIR January 9, 2014 at 11:02 AM  

salam.Mcm mana ya tanam raspberry ni?
Saya ada beli seed dr oversea tapi try semai tak tumbuh2 pun.ke ada caranya?yg tuan tanam ni guna seed jugak ke?

Pengasas January 9, 2014 at 7:16 PM  

W'salam Yuzie,
Saya semai bijinya. Ia lebih baik dan lebih selamat dari pelbagai virus. Memang ada teknologi penyemaian ... Berbeza dari menyemai biji cili atau biji terung ...

YUZIE AMIR January 10, 2014 at 9:35 AM  

Boleh Tuan share dlm blog cara2 nya?

Pengasas January 10, 2014 at 6:23 PM  

Hadir kursus atau lecture ...

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP