Tengahari, ke Sg. Besar. Beli ikan sepat 19 ekor.
Kemudian, singgah di SDR. Tinjau beberapa semaian
yang dibuat pada minggu lepas. 6.00 petang, kami
bergerak pulang.
3 ekor digoreng, 2 ekor dimasak cuka kurma. Yg lain dijemur sepanjang hari ini. Petang besok mungkin dah cukup kering. Kemudian, akan diagih-agihkan kepada adik-adik ...
teringin sangat hendak belajar buat ikan sepat masin dan pekasam.sesiapa yang tahu bermurah hatilah mengajar saya yang hanya suka makan tapi tak pandai buat.
shukor alhamdulillah terima kasih allah ada juga insan yang mahu berkongsi ilmu wadik/pekasam dengan saya.inshaallah saya akan membeli ikan sepat untok mencubanya.terima kasih.
7 comments:
Masak apa sepat tu tuan? Goreng garing2 pun sedap.
3 ekor digoreng, 2 ekor dimasak cuka kurma. Yg lain dijemur sepanjang hari ini. Petang besok mungkin dah cukup kering. Kemudian, akan diagih-agihkan kepada adik-adik ...
ikan sepat ni masak apa pun sedap. Tambah2 buat pekasam!
teringin sangat hendak belajar buat ikan sepat masin dan pekasam.sesiapa yang tahu bermurah hatilah mengajar saya yang hanya suka makan tapi tak pandai buat.
Normala,
betul tu ... boleh cipta resipe baru ...
maw,
kalau search melalui google mungkin jumpa pembuat pekasam yg lebih mahir ...
shukor alhamdulillah terima kasih allah ada juga insan yang mahu berkongsi ilmu wadik/pekasam dengan saya.inshaallah saya akan membeli ikan sepat untok mencubanya.terima kasih.
Post a Comment