012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Maaf Wahai Road Block!

>> 15.3.10

Petang Ahad saya terima panggilan adik dari KLIA. Dia sedang tunggu ketibaan isteri dan anak-anak. Dia tanya apa nak dibuat dengan road-block yang akan dilaluinya. Kereta dia tak ada road-tax.
Jawapan saya rengkas sahaja.

Setelah masuk isyak, sekali lagi dia buat panggilan. Kali ini dia beritahu dah selamat sampai di rumah. Mengenai road-block, semua kereta di hadapan dan kereta-kereta di belakangnya (setakat yang ternampak) diperiksa. Hanya kereta dia sahaja yang tidak diperiksa.
Syukur kepada Allah kerana memberi perlindungan. Insya Allah, sehari-dua lagi dia ambil road-tax baru.
Dah 10 hari road-tax lama itu luput.

3 comments:

9Zero March 15, 2010 at 10:47 AM  

apa yg dr jawab rengkas tu?

P.E da legend... :) March 15, 2010 at 3:11 PM  

saya pun nk tahu jugak.... kalau x keberatan la..

Pengasas March 15, 2010 at 3:26 PM  

Salam 9Zero dan PE,
Bukan rahsia. Semua muslim tahu bacaan Rasulullah semasa melulus diri dari kepungan quraisy di malam baginda keluar Hijrah.

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP