012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Gambar Seronok

>> 8.1.11

Seronok tengok anak pohon kiwi 100% hidup dan stabil. Memang usaha yang berbaloi. 154 pasu kecil.
Sepuluh bulan lagi akan berbuah.

11 comments:

jinkamen January 9, 2011 at 3:03 PM  

salam
tahniah tuah.membuktikan Usaha Tangga Kejayaan

sungguh January 9, 2011 at 10:47 PM  

yang mulia,
saya sungguh hairan, kenapa ditahun 2011 ini semua pertanyaan peserta kursus maya tak pernah dijawab, padahal tidak semua mereka itu sangat memahami (remember they pay money as what you ask even it's small in your side). I am so corious.
bukankah Sayyidina Ali mengatakan makin banyak engkau menebarkan ilmu makin banyak yang kau dapat. karena saya yakin ada keberkahan disina

sungguh January 9, 2011 at 10:48 PM  

sorry. saya maksud sejak 2010

p3chandan January 10, 2011 at 12:55 AM  

Salam Prof, seronok tengok anak2 pokok tu makin menjadi.Ade blogger nak tempah anak pokok epal, pear, kiwi dan zaiton.

jamiri January 10, 2011 at 8:52 AM  

Salam Dr.Abdul Wahab,
Tahniah dengan pencapaian anak pokok kiwi. Mungkin yang dimaksudkan oleh saudara sungguh mengenai blog Kebun Eksotik yang sehingga kini masih tiada pembaharuan atau pun blog yang baru untuk menggantikan Kebun Eksotik itu.

Maaf jika tersalah tafsir...saya juga menantikan kemunculan blog baru yang bakal menggantikan Kebun Eksotik dimana Dr. tidak dapat update sehingga kini.

Pengasas January 10, 2011 at 3:16 PM  

W'salam JinKamen,
Terima kasih tuan. Rasanya tuan juga akan memulakan tanaman. Baguslah tuan.

Pengasas January 10, 2011 at 3:21 PM  

'sungguh' hanya sekadar menyamar. tiada dlm senarai peserta kursus. tapi saya mengenalinya sangat-sangat.
kursus itu mengenai asas pembenihan pokok-pokok temperate sahaja. tidak termasuk, eg., senarai nama kedai atau cara membeli-belah bahan tanaman atau a, b, c pertanian.

Pengasas January 10, 2011 at 3:25 PM  

W'salam P3Chandan,
Anak-anak pokok tu hanya untuk tanaman di kebun yg akan ditubuhkan Ogos nanti. Bila nak ambik pokok zaitun tu? dah besar pun.

Pengasas January 10, 2011 at 3:29 PM  

W'salam Jamiri,
Buat masa terdekat ni saya tak dapat buat blog gantian. Agak sibuk dengan berbagai jenis persiapan untuk Ogos nanti.

Melur Jelita January 10, 2011 at 4:13 PM  

seronoknya tengok gambar - gamabr ni..Bila la boleh beli dengan DR?Janji nak jumpa hari tu , eksiden lak..

Pengasas January 11, 2011 at 7:51 PM  

Salam Melur,
Seronok memang lah. Tapi letih. Kalau tak hidup terasa sedih.

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP