012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Hairan ... Kenapa Raya 17 haribulan ...?

>> 12.11.10

Hari ini full-time rehat dalam rumah.
Malam tadi boleh tidur dengan baik. Apa yang
difikirkan dua-tiga hari lepas dah selesai.
Hasil pemikiran itu diterjemahkan
di sini.

Petang tadi adik sms tanya bila hariraya.
Saya pun buat kiraan. Hmmm, hariraya ialah
pada 16 haribulan, Selasa.

Kenapa kerajaan punya hariraya pada Rabu,
17 haribulan ...?

8 comments:

Azarni Collection November 12, 2010 at 7:15 PM  

Salam Dr,
depa tak nampak anak bulan kot...kan cuaca mendung dan asyik hujan je...he he he

Idalara November 12, 2010 at 9:01 PM  

assalamualikum Prof
nampaknya kiraan mereka tu silaplah..

cucu kwantung November 12, 2010 at 10:57 PM  

Solat Eid 10 zulhijjah atau 11 Zulhijjah? Blurrrr

Pengasas November 13, 2010 at 11:27 PM  

W'salam Azarni,
Depa terlalu fanatik dengan mazhab tanpa menghargai sains atau ilmu yang real.

Pengasas November 13, 2010 at 11:28 PM  

W'salam Ida,
Saya kira cara menguasai ilmu yang silap.

Pengasas November 13, 2010 at 11:29 PM  

Salam Cucu,
Terpulanglah kepada mereka. Mereka buat keputusan, merekalah yang tanggung apa jua.

NIk Fauziah Nik Hussin November 14, 2010 at 5:51 PM  

dr.
saya selalu confuse nak solat raya disebabkan kiraan yg tak brp nak btol nih ...

Pengasas November 15, 2010 at 1:24 AM  

Salam Nik Fauziah,
Sikap penguasa agama masih macam zaman dulu. Tak mahu ikut sains dan teknologi.

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP