012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Sabar menunggu cik ZaitunKu

>> 8.7.11

Pada 10 Disember 2010 saya menyemai 83 biji Zaitun baka dari UK.
Alhamdulillah, pada 27 Jun 2011, satu darinya telah tumbuh
(gambar atas). Yang lain dijangka mulai tumbuh pada Oktober 2011.

Sesetengah biji Zaitun akan tumbuh kira-kira 20 - 50 tahun
dari mula disemai. Anda percaya? Sabarlah menunggu Zaitun ...!

5 comments:

sempoi July 8, 2011 at 3:53 PM  

wah betoi kaa lambatnya nak tumbuh memang lagu tu kaa pokok zaitun ni> lamabt tumbuh?

maya4595 July 8, 2011 at 11:39 PM  

http://youtu.be/f2QI6rcC0ro

menarik, ada species rendah sungguh.

imfisol July 9, 2011 at 12:23 PM  

Sori Dr Wahab, saya yang kirim link di atas semalam, tetapi email add anak yg timbul-tak sign out kot. Link itu(betul w/pun ejaan macam salah) ttg pokok acai saja.

Fisol

Pengasas July 10, 2011 at 9:42 PM  

Salam sempoi,
Itulah keistimewaan benih zaitun.

Pengasas July 10, 2011 at 9:44 PM  

Salam Dr. Fisol,
No problem & TQ.

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP