Lepas berbuka petang tadi makan nasi dengan pejeri terung. Hhmmm, pajeri terung lagi. Lauk pekasam ikan belanak dan pucuk ubi celur dengan kuah pecal.
Hhmmm, punya lah sedap. Sedap kerana ada selera. Syukur kerana Allah bekalkan selera supaya sedap menikmati apa jua makanan.
4 comments:
Alhamdulillah Dr... Syukur kepada Allah, walaupun lauknya simple tetapi cukup menyelerakan. Itulah nikmatnya SELERA.Kalau nikmat selera ALLAH dah tarik, hidanglah kambing golek ke, tenung sajalah.
Melur
Alhamdulillah,saya tumpang gembira sebab masih lagi berpeluang tumpang ilmu Dr.
semoga Dr.dikurniakan kesihatan yang baik.
Salam Azarni,
Betul tu.
Kita makan supaya dapat terus hidup sebagai hamba kepada Allah. Tidak lebih dari itu.
Alhamdulillah, SELERA itu Ni'mat.
Salam Ijoks,
Kadang-kadang terfikir juga kenapa kita dilarang makan kari kepala gajah? Atau pekasam daging harimau?
He he he ...
Post a Comment