012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Terlupa Tidur

>> 24.12.10

8.10 pagi, lepas sarapan, terasa mengantuk sangat. Barulah sedar, rupa-rupanya saya lupa tidur malam tadi. Asyik study mengenai hal-ehwal pokok zaitun.
Kenapa pokok zaitun?

Semalam, 23 Dis., terima 100 benih pokok zaitun
yang saya order dari US pada 8 November lepas.
Mengikut pesanan penjual, benih itu akan bertunas
setelah setahun dalam semaian. Huh, punyalah lama.
Saya fikir mungkin ada cara lain supaya benih-benih
itu tumbuh lebih cepat. Jadi, saya pun study
sepanjang malam. Itu sebab, saya lupa tidur.

Petang, buat persiapan untuk stratifikasi 50 benih.
Belum pun siap, Fawzan call minta ambil dia dari
kampus. Dia bercuti mid-sem selama seminggu.

6 comments:

ijoks2009 December 25, 2010 at 7:03 AM  

Salam dr.kalau dah minat sampai tidurpun terlupa.
Saya pernah semalaman berjaga mengadap pc sedar- sedar dah masuk subuh.Masa tu baru belajar berblogger,study pasal ilmu blog.

Masa zaman remaja dulu berjaga sampai kul 4 pagi xrasa apa-apa.bila umur dh meningkat ni penat ooo...

wartamaya December 26, 2010 at 4:47 PM  

Salam Tuan,
Jangan sampai lupa nak tidur ..

Wakakak !!!

jamiri December 27, 2010 at 10:44 AM  

Salam Dr.Wahab....semoga kesihatan di jaga....tido...jangan tak tido...

Ohya, minggu nie saya akan balik ke klang, Dr. ada kat rumah ke pagi sabtu nie?...Kalau ada program lain...x mengapa.

Pengasas December 30, 2010 at 12:00 AM  

W'salam Ijoks,
Sesetengah orang yang baru kawin pun lupa nak tidur. Terlalu seronok.

Pengasas December 30, 2010 at 12:02 AM  

W'salam WartaMaya,
Ha, bukan orang muda saja yang boleh terlupa tidur. Pesara Emas pun boleh lupa.

Pengasas December 30, 2010 at 12:04 AM  

W'salam Jamiri,
Maaf banyak-banyak. Hujung minggu ni saya tak ada di rumah. Saya hantar anak ke Kuala Kangsar dan ke rumah adik di Ipoh.

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP