012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Sedapnyaaaaa!

>> 23.5.09


Lepas solat 'isyak, Anas call emaknya bagitahu hp dia kena rampas dan duit dah tak ada. Pulak dah.... Tengahmalam, keluar nak masukkan duit. Tapi mesen semua out of service. Balik ke rumah.

Di rumah, merayau ke beberapa blog. Sampai ke blog SENDAWA (ada dalam senarai di tepi tu) terjumpa makanan dalam gambar bawah. Kelihatan punyalah sedap. Itu antara kegemaran saya. Tapi sekarang dah tak boleh makan. Pasal dah tak ada gigi. Gigi palsu memang tak buat. Kalau buat, bukan setakat makanan, manusia pun boleh dikunyah. Sekarang ni, makanan yang sedap-sedap hanya dimakan dengan mata sahaja. Alternatif kepada cerita Tiga Abdul.


4 comments:

PG May 23, 2009 at 4:50 PM  

Salam Pakcik yang dikasihi.
Semoga dirahmati Allah..
Terliur jugak tengok gambar sotong ni :)

Dida... May 24, 2009 at 6:50 PM  

Salam ukhuwah..

Terima kasih krn sudi link blog saya di sini.. sy pun minta izin link pakcik.. dlm blog saya.. (err.. boleh ke pggil pakcik?)

errmm.. lama tak makan sotong.. tengok gmbar kat blog ni rasa terliur plak.. kat Arab ni susah nk dpt sotong fresh.. takpe.. takpe.. akan saya usahakan cari gak kat mana2.. nk makan punya pasal.. sanggup.. kalau dkt malaysia.. pasar belakang rumah je..

Pengasas May 24, 2009 at 7:38 PM  

W'Salam Dr. PG,
C fud kurang baik jika dimakan oleh orang yg gout kan?

Pengasas May 24, 2009 at 7:40 PM  

W'Salam Dida,
Pakcik pernah duduk di Kaherah. Rindu kat buah zaitun segar, yang belum dijeruk. Percaya ke setengah kilo boleh habis dua kali makan?

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP