012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Berkhalwat

>> 23.11.09

Hari ni, tak jadi out-station. Berkurung sorang diri dalam rumah. Pintu rumah tak dibuka, langsir terbiar 24 jam dan makan pun tidak. Silapnya, tak berpuasa.

Namun, banyak kerja atas kertas yang dah siap. Terasa macam waktu bekerja dulu. Berita dari kawan-kawan pun tak ada. Mak datin di rumah anak, jaga cucu sampai hari Rabu petang.

4 comments:

anak laut November 23, 2009 at 8:43 PM  

salam...Prof,

Dr, kenapa tak makan? nanti perut masuk angin...

ABDUL HALIM B MD NOH November 23, 2009 at 8:54 PM  

tu baru betul berkhalwat. tapi dalam bm istilah khalwat tu untuk buat maksiat.

ANAK PAK UTUH November 23, 2009 at 9:08 PM  

Maaf syekh, Nabi Muhammad saw juga BERKHALWAT semasa berada di Gua Hira Jabal Nur. Itu bukan buat maksiat namanya..

Isa November 23, 2009 at 9:30 PM  

Berita dari kawan2..?

Nak buat macamana... kawan2 semua pun tergolek di kerjakan oleh tanah 3 ekar dua hari berturut2.

Rebah tak bangun..., ha..ha..ha... nak sangat bertani... rasakan... ler...

Macam mana agaknya orang2 yang setiap hari bersawah dan bertani tu ya...?

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP