012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Besok Mulai Bekerja

>> 20.11.09

Cukup 11 bulan saya berehat tanpa ke kebun. Rasanya, kesihatan hampir pulih seperti biasa selepas pembedahan buah pinggang.

Besok, Sabtu 21 November, saya akan mulai ke kebun bersama dengan tiga bloggers. Peringkat mula ini ialah meresmikan pembersihan rumput yang dah nak jadi pokok hutan. Caranya, potong rumput dengan mesin dan sembur dengan racun. Dijangka, akan siap dalam minggu ini juga.

Minggu depan, dijangka membuat persiapan tapak semaian. Membenih dan mengemaskini prasarana. Mengadakan seminar antara kami, di kebun. Kemudian, mungkin kami akan out-station. Ha ha ha!

6 comments:

ANAK PAK UTUH November 21, 2009 at 1:17 AM  

Prof cadang nak tanam pokok apa di kebun tu ?

Mesti ada projek menarik ni?

mountdweller November 21, 2009 at 3:14 AM  

Salam Dr.

Mesti projek menarik ni berasama bloggers. Projek apa Dr.?

Kalau tinggal berdekatan boleh juga join mengeluarkan peluh.

AdukaTaruna November 21, 2009 at 10:15 AM  

bro.. nak kayo lu tanam marijuana la. buat ladanag ketum pun kire orait gak.

Pengasas November 21, 2009 at 6:43 PM  

Salam APU,
Saya belum berani sebut. Tunggu green-light dari kawan-kawan dulu. Tak lama lagi pecah lah rahsia tu.

Pengasas November 21, 2009 at 6:45 PM  

W'salam MountDweller,
Kalau tuan dekat sini, tentu kami bawak ke kebun tu. Bloggers tu ialah ISA, RadenJowo & Ramli.
Sehari-dua lagi dia orang akan bagi tahu tu.

Pengasas November 21, 2009 at 6:47 PM  

Salam DT,
Betul tu. Tapi projek ni ala ketum juga kut. Tunggu makluman dari dia orang.

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP