012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Malam Tadi: Hampir Berlaku Perang Maya

>> 14.6.09


Awal malam tadi, saya terima sms dari seorang blogger tersohor di Selangor. Tapi, saya tak dapat jawab. Sedang memandu jarak jauh. Ini hal ubat-ubatan.

11.40 malam, terima pula sms dari seorang blogger tersohor Perak dan dari beberapa kawan lain. Kemudian saya pula sms kepada beberapa rakan bloggers. Ini hal debat di alam maya (dalam blog). Saya juga buat posting mengenainya dalam FSS. Bukan apa, saya bimbang kalau debat jadi perang. PeperanganMaya amat bahaya kalau sampai ke bumi. Lebih dahsyat dari nukler. Alhamdulillah, suasana maya dah aman damai.

6 comments:

Manjungmari June 14, 2009 at 12:55 PM  

Salam Dr...

Kita yang tua-tua ni Dr bila ada sesuatu yang tak kena.. memang amat sensitive... ana amat terasa..itulah kelemahan yang ana tak boleh nak buang jauh-jauh...

Pengasas June 14, 2009 at 1:53 PM  

W'Salam ManjungMari,
Sensitif itu tanda kita masih normal dan merasa bertanggungjawab. Lagipun, sensitif mengenai perjuangan, di mana salahnya?

ALBANJARI June 14, 2009 at 2:44 PM  

Salam Dr..

Kalau MM boleh hentam wak di blog dia, kenapa wak tak boleh pula belasah dia,wak kisahkan hal UG,yg dia melalut sentuh wak dgn van umno tu apa niat dia? memang org tua ni nak kena dgn wak..

Wak aja bersangka baik dgn org tua ni,tapi..entahlah..apapun wak nak bakar fitnah yg dia cipta sendiri ttg wak pagi tadi..tunggu ajer..memang org tua ni ajak perang la Dr...

Wak cool sekarang bukan makna wak sedut semua hujah org tua tu ke perut,dia kena ingat hati org muda cerpat panas..kalau dah panas..mau bertimpas !!

Tunggu hang MM,malam ni..!!

Pengasas June 14, 2009 at 4:04 PM  

W'Salam Al-Banjari,
Bersabar itu tidak mesti dari orang tua. Sabar dari orang muda lagi istimewa. Ada dua pahala pun.

Anonymous,  June 14, 2009 at 4:16 PM  

Hebatnya mereka memecah belahkan kita... ideanya "perpaduan" namun hasilnya perpecahan dalaman..

Lama dah yahudi guna idea ini utk pecah belahkan islam .. kini mereka cucuk jarum lagi.

Rupanya dekat dan hampir mereka pun tak boleh, semuanya akan jadi fitnah.

kakyong June 14, 2009 at 10:59 PM  

hmm,, perang apa nih?!
kakyong dah lama tak follow blog2 albanjari nih... bz manjang, tak sempat...

hrp2 tak berperang lah yer...

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP