012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Malam Ini Sekadar Membaca Gambar .....

>> 3.7.09


Khamis petang kerja depan rumah dan menyemai pohon anggur. Lepas Maghrib ke Putrajaya. Balik letih. Hanya membaca gambar-gambar di bawah. Rumusannya akan dijadikan bahan kursus.


7 comments:

anak laut July 3, 2009 at 2:02 AM  

salam...Dr,

berbudi pada tanah besar jasanya..

moga allah swt memberi kejayaan yang berganda buat Dr sekeluarga.

tq sudi singgah anaklaut

Dida... July 3, 2009 at 2:34 AM  

Salam...

mmmm... nmpak ranum sungguh buah2 anggur tu... tu ladang dkt Malaysia ke? Saya baru makan anggur hijau yg seedless.. x manis sangat.. dan x masam sgt... just nice...

saya suka makan anggur bila dia sejuk... rasa fresh je..

Pengasas July 3, 2009 at 2:43 AM  

W'Salam AnakLaut,
Yang dalam gambar ni bukan saya yang tanam. Saya hanya baca. Bagaimana pengurusannya. Kebetulan saya buat kursus pengurusan pohon anggur untuk orang ramai dan students universiti.

Pengasas July 3, 2009 at 2:49 AM  

W'Salam Dida,
Gambar-gambar ni diambil dari negeri China.

Skuad Peninjau July 3, 2009 at 7:04 AM  

Boleh ke anggur kat cina tanam kat malaysia?

Iklim kan lain lain?

Maaf, jahil skit.

zai July 3, 2009 at 10:00 AM  

Salam Prof,
Tengok Anggur tu teringat kat kawan saya mengandung tak form jadi baby tapi mcm buah anggur jer..nasib tak jadi anggur betul2, klu tak mesti ramai dah tak tanam anggur kat tanah tapi tanam kat dalam perut..hehehe

ANAK PAK UTUH July 3, 2009 at 6:09 PM  

Bila lagi cadangnya Prof nak buat kursus penanaman anggur? Insya Allah saya nak jadi peserta pertama yg mendafrtarkan diri

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP