012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Bogel Penuh Begini Tak Lucah Dan Tak Haramlah

>> 1.7.09


Hari ni letih buat kerja kat depan rumah dan basuh kereta. Kredit hp tinggal 0.08 sen. Tak boleh hubungi rakan bloggers. Maklumat untuk blog FSS tak cukup.

Sambil melayari alam maya terjumpa gambar kat bawah ini dalam blog seorang blogger terkanal. Tak boleh bagi tahu siapa dia. Dari aspek hukum fiqah, kedua-dua pokok ini tidak melakukan sebarang kelucahan. Justeru, tidak timbul hukum haram.


10 comments:

a kl citizen July 1, 2009 at 11:18 PM  

ya.. dah pernah tengok gambar ni...
Allah maha besar

Dida... July 1, 2009 at 11:43 PM  

lucah jugak la prof... walaupun pokok...

Skuad Peninjau July 2, 2009 at 1:40 AM  

Sudah, pokok mana pulak ni?

Teringin gak nak bergambar kat situ. Harap ianya bukan di Malaysia.

Nanti tak pasal pasal JAIS datang nak tebang pokok, pasal ianya berunsur kelucahan.

Din Binjai July 2, 2009 at 7:41 AM  

yang atas tu pokok mungkin betul, tapi pokok yg bawah tu rasanya bukan, gambar yg sudah di edit dengan profesional. nampak macam real..wallahua'lam

zai July 2, 2009 at 10:59 PM  

Salam Prof,
mmg banyak kejadian Alam yang diciptakan Allah berbentuk sangat menakjubkan dan menambahkan keyakinan bahawa Allah itu Maha Kaya dapat mencipta apa jua dengan kehendakNYA..

Pengasas July 3, 2009 at 2:32 AM  

Salam KlCitizen,
Mungkin dalam sumber yang sama kut?

Pengasas July 3, 2009 at 2:34 AM  

Salam Dida,
Ye ke? Okey, sorry lah. Janji, tak buat lagi.

Pengasas July 3, 2009 at 2:35 AM  

Salam SkuadPeninjau,
JAIS tak tau lah, kalau tak ada orang report.

Pengasas July 3, 2009 at 2:38 AM  

Salam DinBinjai,
Bab edit-mengedit gambar ni, saya amat jahil. Tak kenal yg diedit dan yg real. Pakai percaya saja.

Pengasas July 3, 2009 at 2:40 AM  

W'Salam Zai,
Yang kita jumpa atau tahu pun dah tak terhingga banyaknya. DIA Maha Pencipta dan Maha Kaya. SubhanalLAH!

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP