012 363 5658

012 363 5658
Doa Berkebun:

فلينظر الانسان ٳلى طعامه ٲنا صببنا الماء صبا ثم شققنا الارض شقا
فأنبتنا فيھا حبا وعنبا وقضبا وزيتونا ونخلا وحداﺋﻖ غلبا وفاكهة وأبا
متاعا لكم ولأنعامكم

آية ٢٤ ـ ٣٢ سورة عبس
(Surah 'Abasa, ayat 24 - 32)

Yang Ini Juga Ramai Yang Kenal

>> 20.7.09

Buah epal hijau (terutama Granny Smith) dan epal merah (biasanya Red Delicious) baik untuk kesihatan dan merawat beberapa masalah akut seperti sakit kepala, batu karang, batuk dll.. Begitu juga perut meragam, sembelit dan ceret-beret.. Malah sakit jantung dan darah tinggi.

8 comments:

zai July 20, 2009 at 5:10 PM  

Salam Prof..
Nampak sedapla epal2 tu..rasa macam nak gigit skrin laptop nie jer.

mountdweller July 20, 2009 at 8:59 PM  

Salam Dr.

Wah.. begitu berkhasiatnya epal. Saya lebih gemar epal hijau.

kp spn July 20, 2009 at 10:28 PM  

Salam...

Prof, kalau dpt ditanam epal ni di laman rumah alangkah bestnya... jadi hiasan dan makanan...

Pengasas July 20, 2009 at 11:18 PM  

W'Salam Zai,
Usah gigit skrin ni. Itu bertambah sakit, bukan berkurangan.

Pengasas July 20, 2009 at 11:19 PM  

W'Salam MountDweller,
Epal hijau boleh membuka selera makan. Tak cukup sepinggan nasi.

Pengasas July 20, 2009 at 11:21 PM  

W'Salam KpSpn,
Boleh tanam dalam rumah. Sediakanlah lampu yang berkenaan.

AZMI July 22, 2009 at 1:01 PM  

Saya sudah ada sebatang anak pokok apple hijau (granny smith) yang saya semai dari biji. Dah tinggi sekaki lebih kurang. Agaknya dapat ke merasa makan buahnya nanti? Wallahhualam.
Dr. Ada tips yang boleh saya ikuti supaya Apple ni dapat berbuah? Lampu yang mana satu, apa kegunaannya? Saya tertinggal keretapi ni.

AZMI July 22, 2009 at 1:02 PM  

Pokok apple saya 1 sahaja. Perlu kah tanam dua atau lebih untuk berbuah?

Post a Comment

Komen Anda Tidak Ditapis. Jika ingin menghubungi saya secara peribadi sila email: universiti.maya@yahoo.com

Kaunter Carian

Cerdas Akal & Cergas Badan

Cerdas Akal & Cergas Badan
Cerdas Akal = Baik untuk para pelajar. Cergas Badan = Baik untuk menghilang letih lesu. Hubungi 012 363 5658.

Blog Archive

Kiv

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP